preskoči na sadržaj

Treća ekonomska škola Zagreb

 > Projekti  > Erasmus+  > DIGI4Teach
 

Ekonomski fakultet – Zagreb koordinator projekta „DIGI4Teach“ iz programa Erasmus+ - Strateška partnerstva u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja 

 

Agencija za mobilnost i programe EU je temeljem Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. g. za program Erasmus+ (Ključna aktivnost 2 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja) prihvatila financiranje projekta strateškog partnerstva razmjene dobre prakse pod nazivom „Challenges and practices of teaching economic disciplines in era of digitalization“ (akronim: DIGI4Teach). Koordinator projekta je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a voditelj projekta je doc. dr. sc. Nikolina Dečman. U projektnim aktivnostima sudjelovat će ukupno 8 partnera iz Hrvatske, Poljske, Njemačke i Srbije. Četiri partnera su visokoškolske obrazovne institucije: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (HR),  Cracow University of Economics (PL), The Osnabrück University of Applied Sciences - Faculty for Management, Culture and Technology (DE) te Ekonomski fakultet Sveučilišta u Beogradu (RS) dok su preostala četiri partnera srednje strukovne ekonomske škole i to: Prva ekonomska škola, Druga ekonomska škola i Treća ekonomska škola iz Zagreba te Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola iz Samobora.

Kako bi se moderniziralo obrazovanje i osposobljavanje budućih ekonomista, osobito je važno promicati uporabu digitalne tehnologije za učenje u području strukovnog obrazovanja. Glavne potrebe i ciljevi projekta uključuju unaprjeđenje nastavnih vještina i načina poučavanja u različitim ekonomskim disciplinama s posebnim naglaskom na eru digitalizacije i to dijeljenjem postojećih dobrih praksi i analizom upotrebe novih digitalnih tehnologija poučavanja i učenja u strukovnom obrazovanju ekonomista. Očekuje se da će razmjena dobre prakse između projektnih partnera odgovoriti na izazove u vezi s uporabom digitalne tehnologije u nastavi ekonomskih disciplina i na taj način omogućiti učenicima da budu spremniji za izazove koji ih očekuju na višim razinama obrazovnog sustava kao i na tržištu rada. 

Projektna ideja nastala je kao rezultat promišljanja i dosadašnjih aktivnosti Odbora za suradnju sa srednjim školama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Usvajanje inovativnih praksi u podučavanju ekonomskih disciplina osnažit će i povezati nastavnike u visokom i srednjem obrazovanju, a imat će velik utjecaj u sektoru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja budućih ekonomista. S obzirom na postavljene ciljeve, očekuje se da će partnerstva između visokoškolskih i srednjoškolskih ustanova doprinijeti razvoju nastavnih vještina koje će potaknuti kreativno razmišljanje i dodatno podržati poduzetnički duh učenika i studenata strukovnog obrazovanja.

Uvodni transnacionalni projektni sastanak
(26. i 27. studenoga)

 

Članovi Nastavničkog vijeća upoznati su sa svim aspektima provedbe projekta. Identificirani su kratkoročni i dugoročni ciljevi projekta te su predstavljene sve planirane aktivnosti koje će doprinijeti ostvarivanju istih. Članovi Nastavničkog vijeća prepoznali su važnost sudjelovanja u projektu s ciljem daljnje internacionalizacije i unaprjeđenja rada Škole kroz razmjenu primjera dobre prakse s partnerskim ustanovama. 

26. i 27. studenoga održat će se Uvodni transnacionalni projektni sastanak u online okruženju. Prijaviti se mogu svi nastavnici ekonomske skupine predmeta koji zadovoljavaju kriterije definirane projektnom prijavom:

  • ključne stručne kompetencije koje su nužne za izvršavanje planiranih zadataka te su vezane uz temu sastanka
  • opće kompetencije u području obrazovanja i osposobljavanja s naglaskom na iskustvo u sektoru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (kvalifikacija ekonomist)
  • razina poznavanja engleskog jezika
  • transverzalne vještine (rad u timu, sposobnost rada u multikulturalnom okruženju, komunikacijske i organizacijske vještine, upravljanje vremenom, sistematičnost u radu, preuzimanje odgovornosti)
  • prethodno iskustvo u radu na EU projektima s naglaskom na Erasmus+ projekte.


Prijava se vrši isključivo putem Google obrasca (https://forms.gle/5jzk6JGUGbBPJpVv9) koji je objavljen na mrežnim stranicama Škole i u aplikaciji Teams. Nastavnici koji će sudjelovati na projektnom sastanku će biti odabrani sukladno već definiranim kriterijima.
U privitku se nalazi dnevni red Uvodnog transnacionalnog projektnog sastanka (26. i 27. studenoga).

Tim za projektne aktivnosti Treće ekonomske škole

 

Bernard Iličić, ravnatelj

 
 

 

Projekt „Challenges and practices of teaching economic disciplines in era of digitalization“

 

Održan transnacionalni sastanak u okviru projekta DIGI4Teach

U okviru projekta strateškoga partnerstva, razmjene dobre prakse pod nazivom „Challenges and practices of teaching economic disciplines in era of digitalization“ (akronim: DIGI4Teach) koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru programa Erasmus+ (Ključna aktivnost 2 za područje strukovnoga obrazovanja i osposobljavanja) 26. i 27. studenoga 2020. godine održan je uvodni transnacionalni projektni sastanak. 

Objava_o_odrzanom_transnacionalnom_sastanku_2020


TELEVIZIJA O NAMA

 

Osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju "Mladi poduzetnik"

 

 
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Anketa
Crno ili bijelo?Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Treća ekonomska škola Zagreb / Trg J. F. Kennedyja 5, HR-10000 Zagreb / www.ss-treca-ekonomska-zg.skole.hr / ured@ss-treca-ekonomska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju